Pumpasoppa med ostchips

 

 

Nu när hösten är på ingång fylls matvarubutikernas grönsaksavdelningar med pumpor. Jag köpte en butternut pumpkin och gjorde en soppa på det:

 

1 butternut pumpkin, tärnad

1 liter kycklingbuljong, hemmagjord

2 hackade gula lökar

5 hackade vitlöksklyftor

Cayennepeppar, ingefärapulver, paprikakrydda och koriander. Eftersom jag gjorde soppan på känn vet jag inte proportionerna. Mer av koriander och ingefära än resterande.

1 dl vitt vint

1 dl scd- yoghurt (funkar också att skippa eller byta ut mot exempelvis kokosmjölk)

 

Fräs löken tillsammans med smör eller olja och kryddorna. När löken börjar bli slapp häller man i buljongen och lägger i pumpan. Låter det koka upp. I med det vita vinet, låt koka upp och sänk. Glöm inte att salta ordentligt och peppra. När pumpan mjuknat har man i ca 1 dl yoghurt och låter koka upp igen. Klart!

 

Till soppan åt jag kalamataoliver från Garant (hemköp) (som är de godaste kalamataoliverna i svensk handel enligt mig) och cheddarostchips:

På en plåt med bakplåtspapper hyvlar man ostskivor tills plåten är fylld. In i ugnen på 250 grader. De ska bli gyllenbruna men inte för bruna för då smakar det bittert. Jag tror det tar mellan 5-10 minuter. Man får ha lite koll. Tas de ut för tidigt blir de mjuka vilket är helt okej också. Gott och ganska snabbt nu när hösten är på gång!



Kommentarer
Frank

Mums!

2012-09-18 @ 00:39:38
URL: http://postindustriellmat.blogspot.se/
ladybird

Tack!!

2012-11-22 @ 19:34:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0