Salsa verde

 
 
 FISK
 
     Salsa verde med stekt koljafilé, smörslungade brysskål och en enkel grönsallad.

 

Här kommer ett underbart recept på en sås som passar till grillat, fågel, fisk, ägg m.m. Mjölkfri, nötfri, äggfri och självklart glutenfri!

 

2 stora vitlöksklyftor

2 rejäla knippen persilja = 50 gram

En liten burk sardeller 50 gram

1 msk kapris

1.5 dl olja, raps och oliv

Salt och peppar

Saft av en fjärdeldels citron

Pressa vitlök och lägg det i en mixerbunke tillsammans med persilja, sardeller och kapris och mixa med en mixerstav. Häll i oljan så långsamt som möjligt tills allt är sammanblandat väl. Smaka av såsen med salt och peppar och till sist citronsaften.

 

FÅGEL

Salsa verde med stekt kycklingfilé, morotspure med smör och spiskummin, enkel grönsallad med parmesanost för att det hade blivit över! Och friterade mandlar längst bort, också en rest från annan måltid.

 


ÄGG

Salsa verde med skramlade ägg och grönsallad.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0