Kamera återfunnen och flytten är klar
Det är inte lätt att hitta tid till bloggen när man har så mycket annat på gång i livet. Tyvärr blir det såhär med oss ex-sjuka när vi blivit tillräckligt friska. Då tappar många behovet av att blogga, så är även fallet med mig. Därför vill jag tipsa om thescdexperiment.com som jag skrivit om tidigare. Hon som bloggar är fortfarande i början av dieten och bloggar därför oftare än andra sidor med SCD. Så följ hennes blogg du som precis börjat eller funderar på dieten.

Rapport talade ikväll om farligheter med lågkolhydratkoster med högre fettintag. Det råder en maktkamp mellan olika universitet i Sverige sedan man insett att Livsmedelverket givit oss rekommendationer som inte är baserade på forskning och som inte stämmer (högt kolhydratintag tillsammans med lite mättade fetter och fett överhuvudtaget) för en god hälsa. Vissa vill inte inse att man haft fel, tror jag. Lyssna på er kropp, anteckna dag efter dag hur ni mår och gå efter hur ni känner och inte vad som sägs i den polariserade frågan fett eller inte fett. Jag vet att detta är svårt eftersom jag själv ofta sätter i halsen och tycker det är rätt jobbigt med mitt eget exprimenterande när jag hör liknande som under inslaget i rapport ikväll. Men innerst inne vet jag hur annorlunda min kropp fungerar just nu, hur mina toalettvanor ser ut och min avsaknad av krämpor i magen. Det måste man lita på.

Solen skiner och idag kände man att våren är på gång. D-vitaminer!!

Ett varningens finger!

Ajajaj vad ont i magen jag fick av micromackan jag tipsade om i tidigare inlägg. Fick en fråga av en läsare hur min mage klarade kokosmjöl och jag svarade glatt att det inte är några problem, i måttliga mängder måste jag nu tillägga. Fick fruktansvärda kramper efter en sådan macka så det blev inga fler. Men gott var det så länge jag trodde att det funkade. Ska testa någon gång i framtiden igen men nu tar jag det rätt lugnt med kokosmjölet. Dock funkar receptet hamburgerbröd/tekaka utmärkt trots kokosmjölet. Jag tror det har med mängden och hur länge det bakas. Bara en teori.

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0