Indisk kyckling med jasminris?

Ååå fettet flyter runt där på tallriken. Det där fettet som är så farligt för Crohnssjuka (läkarstrunt).
 
 
Det smakar så i alla fall. Detta är så nära en kolhydratrik rätt med ris man kan komma i smaken! Gottgottgott!!
 
Kyckling:
Filéer /Lår/ Vingar / Klubbor som man försteker (för att stänga porerna så att inte köttet blir torrt, det ska alltså inte färdigstekas bara brynas på sidorna) och sedan lägger i ugnsform med yoghurt/kokosmjölkröran över
eller
En hel kyckling i lergryta/gryta.
 
I lergryta tar det ca 1,5 timma. Samma sak gäller nog för gryta om man låter den stå och puttra. Har man bitar som i filéer eller tex vingar så går det snabbare... ca 20-30 min i ugn. Man vill ju vara säker!
 
Yoghurt/kokosmjölkröran:
2 dl SCD yoghurt (50 % grädde 50 % mjölk) eller 2 dl kokosmjölk...använd mer än 2 dl om du vill ha mycket sås
2 tsk riven ingefära
7 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk curry
2 tsk garam masala
2 tsk koriander
3 tsk gurkmeja
salt och peppar
 
Blanda alla ingredienser och häll över de förstekta kycklingdelarna. Använder man en hel kyckling i lergryta lägger man bara kycklingen i grytan och häller över blandningen och skjussar in i ugnen. Gör man det i en gryta på spisen ska man precis som med delarna steka dessa först och sen hälla på blandningen för att låta det långsamt sjuda sig färdig under lock. Ca 1,5 h.
 
 
SCD-jasminris:
koka blomkålsbuketter i ca 20 min, det ska inte vara för mjukt men heller inte för hårt, Häll av vatten och mose med en gaffel. Avsluta med att hälla över skirat smör, salta och peppra och blanda runt.
 
Tadaa Indisk kyckling med jasminris. Typ.
 

Lämna ett avtryck och om att hitta SCD på Instagram

 
 
När jag startade denna blogg som jag är extremt dålig på att hinna med trodde jag att fler skulle skriva till mig och intressera sig för dieten. Åtminstone att det skulle vara fler besökare. Sverige är ju ett av de länder med flest tarmsjuka i världen. Jag trodde att fler var som jag när det gällde att läka sig själv och hitta en lösning. SCD är ju en diet man springer på tidigt i jakten efter en läkande tarm. Men det är inte särskilt många som går in här, jag tror medeltalet är fem besökare om dagen. Jag har ingen snygg layout utan har valt en färdig, jag skriver väldigt sällan, mina foton är inte uttänkta och tjusiga... men när jag letade efter SCD bloggar brydde jag mig inte om det där. Jag ville ju veta hur man gjorde mer än att se på snygga bilder och glada människor. Men jag tror ändå att om man var intresserad av dieten så går man in ändå. Det måste enkelt vara så att många blir itutade att det inte finns någon lösning och därför söker man inte efter den heller.
 
 
Vad jag ville önska från er få som går in här är att ni lämnar ett litet avtryck i kommentarsfältet. Vad ni har för sjukdom om ni har någon eller vad ni har för magproblem, hur ni hamnade här och vad ni skulle vilja läsa om, få recept på, veta hur jag gör i livet med SCD m.m...  Det skulle göra mig så glad och jag skulle bli lite mer peppad till att uppdatera bloggen.
 
 
Jag har testat att googla scd blogg svenska, scd diet stekt zucchini... ja ni fattar, allt för att hitta min blogg men det gör man inte så lätt. Hur får man bloggen att synas när man söker på internet? Jag vill så gärna att fler ska få reda på hur man kan bli frisk och ta kontrollen. Häromdagen gick jag förbi Mag och tarmsjukas riksförbund och tänkte... dit ska jag gå och föreläsa om dieten. Men samtidigt så börjar jag ibland undra om folk verkligen orkar höra på det när läkarna säger raka motsatsen. Jaja. Jag kanske ställer mig där en dag och försöker sprida Guds ord ändå!
 
 
Förresten så kom jag av en slump in på en tjejs instagram som hade taggat scd och scd diet. Jag blev sjukt förvånad och fick läsa flera gånger för att förstå att det inte handlade om något annat än just denna diet. Jag blev så glad och kommenterade hennes inlägg. Kul! Varför jag skriver detta är för att jag ju i denna blogg vill vara anonym så jag kunde inte avslöja för dig du instagrammare att det ju var jag när du skrev om Ladybirds blogg. Men nu vet du, den som skrev på instagram är alltså samma person som har dena blogg! Hoppas jag inte gör dig besviken nu om att jag var ytterligare en i landet Sverige som äter dieten. Och lycka lycka till!
 

Tonfisksallad / Ceasarsallad (SCD goes LCHF)

Fettig bild. Mmmm!
 
 
Igår åt jag detta till middag, idag till lunch och till middag igen. Ja jag har sjukt mycket att göra på jobbet och det är få rätter som går så snabbt som sallad på denna diet. Olika varianter av ägg tröttnar man på tillslut.
 
När man har dåligt med tid och är fast i den riktiga matens dilemma - att den alltid måste ordnas och lagas och inte bara kan bre en macka... då kan man ju alltid göra en mättande sallad. Jag älskar tonfisksallad eller ceasarsallad. Man gör helt enkelt en sallad med de ingredienser man gillar och tål. Tomat, ruccola, gurka, lök, avokado, rädisor, blomkål, ärtskidor, groddar osv. En ceasarsallad tar ju lite längre tid eftersom man måste steka upp kycklingkött och bacon. Men en tonfisksallad går ju fort på riktigt. Hacka och dona med grönsakerna, på med tonfisk och två kokta ägg och gör en 20 sekunders majonnäs. Kalamataoliver är pricken över i. Färdigt!
 
Min 20 sekunders majonnäs gör man såhär:
2 dl rapsolja
1 ägg
 
mixa med en stavmixer av högt watt tal, minst 650 att rekommendera och mixerhuvudet får inte vara för skålformat för då har jag märkt att majonnäsen inte blir någon majonnäs.
 
Efter 20 sekunder har smeten tjocknat.
Lägg då i följande:
3 tsk dijonsenap ( kolla ingredienserna på burken så det inte innehåller någon otillåtet. jag kör på kung markattas).
1 msk vinäger, rödvin eller äppeldicer tycker jag (ej balsam)
salt och peppar
lite cayenne
lite paprikapulver
 
Mixa igen och godare majonnäs till salladen finns inte.
 
Ja på bilden ser ni en tonfisksallad med bacon om top. Det var faktiskt gott.

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0