Liten livskris

Just när jag hade bestämt mig för att publicera recept varje vecka hände något i mitt liv. Detta är tredje stora krisen för mig mellan att jag varit 22 - 28 år som jag är idag. När jag var på mitt 22 år tog det slut mellan mig och min kärlek efter två och ett halvt år tillsammans. På mitt 25e år fick jag vetskap om att jag hade Crohns sjukdom och i dagarna tog min relation sedan fem år tillbaka slut.
 
 
Hur går det då med magen när sådant händer? Jo den kraschar såklart. Jag har sedan förra veckan varit lös i min mage, haft ont just där min Crohn sitter och tolererat olika maträtter sämre än tidigare. För mig är detta intressant att sambandet mellan psyke och Crohns är så tydlig. För bara två veckor sedan var den topp men när detta hände kraschade den och jag fick ont som jag inte haft på mycket länge.
 
 
Jag är lite trött på kriser nu. Efter 30 vill jag ha lugna härliga år ett tag i alla fall. Känner att det snart är min tur att slippa sitta och gråta från djupet av mitt hjärta med två års mellanrum ;) Det känns som om detta kommer vara sista gången på ett tag. Men man kan ju aldrig veta och det viktigaste när sådant här händer är ju att ta kontroll över situationen, tankar och livet så bra det går och vara snäll mot sig själv. Inte glömma sina mål och den resa man vill göra. Fokusera på allt bra som finns och kommer finnas i och med det sorgliga som händer i livet. För på något vis, vilket kan låta klyschigt, så är jag glad att jag fick Crohns sjukdom. Dels för att jag upptäckte hur mycket kosten påverkar hälsan vilket jag aldrig hade vetat annars och dels för att jag känner mig mycket mera ödmjuk inför livet. Att två viktiga relationer tagit slut vet jag visserligen inte hur jag ska få till något positivt men inför nästa person jag träffar så kommer jag ju tycka att det var värt förlusterna. Jag är säker på att jag en dag kommer dit.
 
 
Varför jag skriver detta inlägg är dels för att jag inte kommer att kunna publicera recept som jag lovat. Jag är i en liten livskris och motivationen till att laga mat finns inte riktigt just nu. Dessutom bor jag hemma hos en vän och känner inte för att leva ut i ett kök som inte är mitt där jag inte har koll på vad som finns i skåpen och inte heller har min härliga struktur och bra köksprylar. Dels skriver jag det för att jag vill att ni ska förstå att oavsett vad som händer i livet så kan man ta kontroll över sjukdomen. Min mage är inte bra nu. Men jag lovar er att trots att den är såhär nu kommer jag snart skriva ett inlägg där jag motat olle i grind. Hur? Goda tankar, träning, fokus och självklart allt det där som magen mår så bra av: ingefärate, scd-yougurt, hönsbuljong... Viktigast av allt att älska och förlåta sig själv det mår de stackars hundratals nerverna i magen bra av och retar inte upp sjukdomen,
 
 
Var ni än är i livet och vad som än händer kan man ha kontroll över denna sjukdom!! Lita på mig.
Snart återkommer jag med min magstatus.
 

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0