Auberginhav och marockansk dip

 

Jag fortsätter på mitt moln. Mår så bra. Crohns är borta just nu och ska inte få komma tillbaka.
Idag blir det helstekt kyckling i ugn med aubergin och en marockansk röra till det.

 

Helstekt kyckling:

En hel kyckling, med smörskivor under skinnet och proppad med citron och vitlök inuti skrovet. Citronskivorna har jag kryddat rikligt med dragon och timjan. In i ugnen i cirka 1 timma och en kvart (för att vara på den säkra sidan) 200 grader.

Auberginhav:

Auberginerna har jag först skalat i ränder för att det inte ska bli så träigt. Sedan skurit dem på längden i tunna skivor, ca 2-3mm. Saltat, pepprat, lite paprika, lite basilika och färsk rosmarin från balkongen. 20 minuter på 200 grader brukar räcka, man får hålla lite koll.

 

Marockansk röra

Röran är fantastisk till allt: biff, ägg, fisk, fläsk, kyckling, grönsaker… ja allt!

50 gram malda mandlar mandlar, med skal går utmärkt
2 pressade vitlökar
1 tsk koriander
3 tsk spiskummin
½ tsk chiliflingor.. mindre om man inte gillar starkt
salt och citronsaft att smaka av med
2-4 msk rapsolja

Ta fram en mixer. En sådan där ”kopp” med knivar i som man får när man köper stavmixers nu för tiden. Mixa först mandlarna till ett fint pulver. Häll sedan i alla de torra ingredienserna och mixa. Häll sedan i oljan. Röran ska inte bli för torr men inte heller för rinnig så här får man ta i lite i taget och testa sig fram. Lägg över i en burk med lock så kan du förvara det i kylskåp till nästa rätt som behöver lite sting!

Trackback

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0