Västerbottenkex

2.4 dl mandelmjöl (översatt från 1 cup)
1 -2 dl riven västserbottenost
1 msk sesamfrön
0.5 vispat ägg
2 msk olivolja
1/4 tsk salt
Blanda torra ingredienser (ost, mjöl, frön, salt) Blanda ned olivoljan och tillsätt sedan ett halvt uppvispat ägg.
Degen ska bli en fast klump när man blandat alla ingredienser. Lägg smeten på plåt med bakplåtspapper. Ta ytterligare bakplåtspapper och lägg över degklumpen. Tryck ner degen lätt med handen och ta sedan en brödkavel, eller om du som jag inte äger någon, ta plastfolierullen och använd som kavel. Kavla ut till den är cirka 0,5 cm tjock. Ta en kniv och gör ett rutmönster med lagom stora kex. In i ugnen i 10-20 minuter. Ta ut och låt svalna!
180 grader i ca 10-20 minuter. Kexen ska bli gyllenbruna

Västerbottenkex med löjrom, hackad rödlök och fet fet scd-yoghurt. Mmmmm!

Kommentarer
Trackback