Indisk kyckling med jasminris?
Ååå fettet flyter runt där på tallriken. Det där fettet som är så farligt för Crohnssjuka (läkarstrunt).
Det smakar så i alla fall. Detta är så nära en kolhydratrik rätt med ris man kan komma i smaken! Gottgottgott!!
Kyckling:
Filéer /Lår/ Vingar / Klubbor som man försteker (för att stänga porerna så att inte köttet blir torrt, det ska alltså inte färdigstekas bara brynas på sidorna) och sedan lägger i ugnsform med yoghurt/kokosmjölkröran över
eller
En hel kyckling i lergryta/gryta.
I lergryta tar det ca 1,5 timma. Samma sak gäller nog för gryta om man låter den stå och puttra. Har man bitar som i filéer eller tex vingar så går det snabbare... ca 20-30 min i ugn. Man vill ju vara säker!
Yoghurt/kokosmjölkröran:
2 dl SCD yoghurt (50 % grädde 50 % mjölk) eller 2 dl kokosmjölk...använd mer än 2 dl om du vill ha mycket sås
2 tsk riven ingefära
7 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk curry
2 tsk garam masala
2 tsk koriander
3 tsk gurkmeja
salt och peppar
Blanda alla ingredienser och häll över de förstekta kycklingdelarna. Använder man en hel kyckling i lergryta lägger man bara kycklingen i grytan och häller över blandningen och skjussar in i ugnen. Gör man det i en gryta på spisen ska man precis som med delarna steka dessa först och sen hälla på blandningen för att låta det långsamt sjuda sig färdig under lock. Ca 1,5 h.
SCD-jasminris:
koka blomkålsbuketter i ca 20 min, det ska inte vara för mjukt men heller inte för hårt, Häll av vatten och mose med en gaffel. Avsluta med att hälla över skirat smör, salta och peppra och blanda runt.
Tadaa Indisk kyckling med jasminris. Typ.
Kommentarer
Trackback