Kryddig kycklingsoppa




En hel kyckling
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morrötter, hackade
300 gram blomkålshuvuden
2 paprikor, hackade (om magen mår sådär, skippa paprikan)
1/2 chili, hackad i små små bitar (om magen mår sådär, skippa även detta)
2 tsk riven ingefära
2 msk kokosolja, smör, ghee eller raps/oliv-olja
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
1 liter buljong (som du gör själv = koka hel kyckling i vatten. Spara köttet till soppan och koka ner buljongen tills det är ca en liter)
2 dl kokosmjölk
150 gram spenat

Om du mår bra i magen, annars undvik:
1/2 dl kokosflingor
1/2 - 1 dl mandelflarn
1 dl russin (blir en väldigt god brytning trots att man kan vara skeptisk)
salt och peppar

Koka kycklingen. När den är klar lägg upp den för att svalna och ta sedan loss köttet. Koka ner buljongen som blev av kycklingen. I en annan gryta steker du lök, vitlök och ingefära i oljan i några minuter. Tillsätt kryddorna och rör om. Tillsätt sedan grönsakerna och fräs i någon minut. Häll på buljongen och låt soppan småkoka i ca 20 minuter. Rör sedan i kokosmjölk och spenat, koka upp. Tillsätt kokos, russing och mandel. Salta och peppra efter smak!

Indisk kycklingsoppa som svalnar på balkongen.
Trackback

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0