Huskurer vid förkylning

Jag är fruktansvärt förkyld just nu. Halsont, feber, hosta, tung i hela huvudet... Jag blir alltid rädd när jag blir lite sjuk. För trots att jag har varit bra i min mage så länge så är jag fortfarande rädd. Även om rädslan, allt eftersom tiden går, mattas av. Så när jag blir sjuk, känner av att kroppen ger vika för något är min första tanke: magen?!?!
Men jag borde lära mig, det är ju aldrig magen, utan en bakterie eller ett virus som härjar i kroppen.
 
Jag har tidigare i mitt liv sprayat nässpray, knaprat strepsils mot halsont, matat mig med hostmedicin (som för övrigt ju är en bluff). Men allteftersom jag gått igenom denna resa med kroppen och hälsan är dessa produkter något av det sista jag skulle stoppa i mig. Nej nu för tiden gäller huskurer som inte alltid är så trevliga. Men jag känner mig rejäl och duktig och det känns så rätt, att göra det med naturliga metoder. Det känns naturligt - ja så som det ska vara.
 
 
Min huskurer denna förkylning:
 
 
1. Mot det tjocka töcken som ligger över mitt huvud och mina bihålor:
-Koksaltlösning ca 0,5 liter.
Jag tar lite koksalt i handen och suger in med näsan. Känns ungefär som en kallsup - alltså sjukt obehagligt. Men om man är bestämd som jag är med det mesta, och vill bli frisk, ja då lyckas med efter några försök att verkligen få vattnet att rullandes sugas in från handen via näsan och så ut genom munnen. Mmmm. Men det lättar kan jag lova och tar död på bakterierna och låter svullnaderna i öra-näsa-hals området att gå ned. Detta bör upprepas ca tre gånger under dagen.
 
 
2. Mot den onda onda halsen:
- Ca 4 cm ingefära (alltså ganska så mycket)
Hackas i små fina tärningar. Kokas upp med vatten (0,5 liter ungefär) i ca 5 minuter. Tugga först på en försk ingefära bit så att det riktigt gör ont i halsen. Häll upp i en tekopp och känn hur det sticker i halsen och dödar lite bakterier eller lugnar inflammationer.
 
 
3. Mot den onda i halsen, för att döda bakterier:
-Ca tre msk äppelcidervinäger i ett drickglas fyllt till hälften med vatten
Gurgla små klunkar i taget. Vända huvudet med blicken uppåt och gurgla noga. Kör igenom ett sådant halvt glas och drick inte något på ett tag efteråt så att kuren verkligen får verka.
 
 
Så blir man frisk snabbare och lindrar samtidigt symptomen!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0