SCD hjälper vid Crohn's sjukdom - bevis svart på vitt?


För alla er som följer dieten eller funderar på att börja kan man lära sig väldigt mycket på sidan www.scdlifestyle.com, för att inte tala om vilken inspiration sidan ger!

Två killar från USA driver den. Båda två hade mycket magproblem (svår IBS) och började med dieten som gjorde dem friska, fria från sina magproblem. Deras lättnad ville de dela med sig till andra och startade the scdlifestyle. De läser på och gräver djupt i internetdjungeln för att hitta andra SCD:are som blivit friska. De är pålästa och kan ge tips på det mesta om dieten inte fungerar eller annat man undrar över. Till exempel hur man ska träna för att läka (= ta bort konditionsträning och satsa på yoga samt styrketräning), hur man blir av med förstoppning (=överdosera magnesium, är ej farligt för kroppen gör sig av med överskottet till skillnad från vissa andra ämnen) m.m. De söker vidare och djupare efter svaren som kan göra oss friska. Deras podcasts kan jag varmt rekommendera.

I det senaste inlägget skriver de om en ung tjej med Crohn's sjukdom som började med SCD i augusti i år. Sedan första dagen på dieten följer hon sina blodvärden, med hjälp av sina läkare. Hon dokumenterar sedan förändringarna för att se hur dieten förbättrar/försämrar hennes värden.
Väldigt spännande att följa någon som så väl dokumenterar hur kroppen reagerar på dieten. Ska bli spännande och se hur resultaten ser ut ju längre tid hon äter dieten. Kan tillägga att hon efter bara några veckor kunde börja sänka sin medicinering kraftigt.

Adress till hennes sida:

http://thescdexperiment.com/
Trackback

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0