Mandelmjöl från Risenta och bacon utan socker

 

 

Mandelmjölet på Lidl har spårlöst försvunnit. I alla fall i Göteborg. Därför, för er som bor i min stad, ska jag dela med mig av tre SCD tips idag.

 

För det första så har jag alltid använt mig av Lidls mandelmjöl eftersom denna diet inte skulle funka för mig om jag var tvungen att handla 100 grams påsar mandelmjöl och annat på hälsokost där en sådan påse kan kosta 80 kronor. Nu verkar det som om Lidl inte ska ta in mjölet igen och hur får man då tag på mjölet till liknande pris? Jo man tar cykel, vagn eller promenerar till närmsta Ica-butik. Jag har bara varit på Ica vid Kaptensgatan i Göteborg och där finns Risentas Mandelmjöl, 5 kronor dyrare i kilopris än Lidls.

 

För det andra så finns det ju inte korv, bacon eller skinka utan socker i. Så för oss på SCD så får man stå ut utan dess godsaker OM man inte tar sig till Ekostore på Ekelundsgatan, nära Kungsgatan, eller Fram på Olivedalsgatan. Ekostore har skinka, både rökt och kokt utan tillsatt socker, från Melins. De har även korvar från Melins men här vill jag VARNA. Det står inte på förpackningen att de innehåller socker men jag ringde upp ägaren för att försäkra mig om att skinkan var sockerfri, och det var den, men korven var inte det, trots att detta inte står i innehållsförteckningen. På Fram har de ekologisk bacon, även denna från Melins, helt utan tillsatt socker (frågade ägaren om detta också, han bläddrade i sin receptbok och jag fick höra allt om ingredienserna och kan försäkra er om att bacon och skinka från Melins funkar bra).  Tulip (som man hittar i vanliga mataffärer) ska visst inte ha socker i sin bacon men jag är tveksam. Har inte hört mig för ännu så om någon har luskat i detta får man gärna höra av sig till mig.

 

Om man är ute på stan i Göteborg och är vansinnigt hungrig är ett tips att gå in på Ekostore köpa någon grönsak (förutsatt att du kommit så långt på dieten att magen klarar det), en liten bit ost och några skivor skinka. Brukar landa på runt 30 kronor (beroende på om du köper en billigare emmentaler eller går rakt på den finaste gruyèren) och är perfekt när man vill få i sig en snabb lunch på stan som man vet funkar med dieten.

Trackback

ladybird

En blogg om hur man med hjälp av SCD-dieten blir fri från Crohn's sjukdom.

RSS 2.0